zondag 6 maart 2016

Scheve Toren actief op HSB clubkampioenschap snelschaken

Scheve Toren was afgelopen zaterdag actief bij het HSB kampioenschap clubsnelschaken, georganiseerd door WSC en DSC. Sascha Ottenhof, Wim vd Kraats, Aad van Gent en Gerard Rutten verdedigden de Pijnackerse kleuren.
Er deden maar liefst 31 teams mee die voor een zeer geanimeerde sfeer zorgden. voor het eerst werd er gespeeld met het tempo van 3 minuten + 2 seconden. Dit zorgt voor veel minder tijdperikelen. Alleen de regel over de onreglementaire zet zorgde een paar keer voor discussie.
Na een goed begin in de eerste vier wedstrijden van de voorronde vielen we in de laatste drie wat terug, zodat we in finalegroep C mochten gaan acteren. In de voorronde was Wim Kraats met 5 uit 7 onze onbetwiste topscorer.
In de finalegroep speelden we tegen elke tegenstander met wit en zwart. Hierin gingen we behoorlijk goed en werden we tweede, achter het sterke DD 1.
In de finalegroep was Aad topscorer met 8,5 uit 12, maar de prestatie van Sascha, 8 uit 12 aan bord 1, is hoger in te schatten. Gerard moest in de voorronde wennen aan het razendsnelle tempo. In de finaleronde herpakte hij zich prima.
Al met dat al was dit een leuk toernooi met een gezellig team en ook nog een prijs aan het eind! Kortom dit is voor herhaling vatbaar en volgend jaar met meer teams van de Scheve Toren!
De uitslagen zijn hier te vinden.

Aad van Gent

Geen opmerkingen: