zondag 30 oktober 2011

Scheve Toren 1 sterk in spannende strijd

In alweer de tweede ronde van de Promotieklasse trad het Pijnackers vlaggenschip aan tegen het Zoetermeerse Botwinnik 1. Vorig jaar werd daarvan nipt verloren, met 7 remises en 1 nederlaag. OOk dit jaar beloofde het weer een spannende strijd te worden. Al snel werd duidelijk dat het van de Pijnackerse zwartspelers moest komen. De witspelers bereikten namelijk weinig, Kees, Wim en Jan of niets, Aad.
Wim Kenstsrat en Jan de Graaf kwamen allebei iets beter uit de opening, maar echte kansen waren er niet. Al snel werd dan ook aan beide borden de vredespijp gerookt. Aad mishandelde een scherpe Siciliaan zo erg dat zijn tegenstander de winst voor het grijpen had. Die aarzelde en in plaats van een stuk te offeren ging hij voor de pionwinst. Hierna moest hij kiezen tussen remise door zetherhaling of met veel risico gaan voor de volle winst. Hij koos voor het eerste.
Het eerste punt kwam van Rudi de Smit. Hij had in de opening een pion gewonnen, maar de tegenstander had compensatie. Toen die een beetje te enthousiast op de aanval ging spelen counterde Rudi met een fraaie mataanval. Daarmee werd een 1,5-2,5 voorsprong bereikt. Aan de resterende borden zag het er nog niet geweldig uit. Jeroen en Michel stonden minder en Dave en Kees ongeveer gelijk. Jeroen en Michel verloren allebei, maar Dave wist de stand gelijk te trekken door in wederzijdse tijdnood het handigst te zijn. De stand was nu 3,5-3,5. Alles hing af van het Kees Dekker. Na de hele partij niets gehad te hebben kreeg hij de slotfase een gewonnen toreneindspel in handen. Helaas gaf hij een cruciale pardoes weg waardoor hij, in plaats van te winnen, nog even moest werken voor de remise.
Eindstand dus 4-4.

Geen opmerkingen: