zaterdag 13 oktober 2012

Scheve Toren verrast Rijswijk in KNSB-beker

Door de glorieuze winst van de HSB-beker van vorig seizoen mag De Scheve Toren meedoen aan de KNSB-beker. Afgelopen vrijdag was het dan zover. Thuis was Rijswijk,koploper in de 3e klasse F van de KNSB de tegenstander.
Na een vrij snelle remise met zwart van Dave Theijn, zag het er lang naar uit dat de Pijnackenaren het niet zouden gaan redden. De tegenstander van Kees Dekker had een pion en later twee geofferd voor een gevaarlijke aanval. Rudi de Smit en Jeroen Kleijn waren slecht uit de opening gekomen. Bovendien stonden alle drie ver in tijd achter.
Het tij keerde toen de tegenstander van Rudi gretig met zijn ene toren een ongedekte toren sloeg, in plaats van eerst even met een schaakje zijn andere toren te redden. Opeens had Rudi een gewonnen eindspel in handen dat hij, met heel weinig op de klok, bekwaam uittikte. Kees was onder de druk uit gekomen en heeft zelfs ergens de winst gemist, maar het werd remise. De tegenstander van een Jeroen had een sterke aanval, mar toen hij de dames ruilde nam Jeroen het initiatief over en won.
Eindstand 3 - 1 voor De Scheve Toren. De volgende ronde wacht de uitwedstrijd tegen Sliedrecht, spelend in 2B.

Aad van Gent

Geen opmerkingen: