zaterdag 12 november 2011

Scheve Toren wint witte partijen

In de derde ronde mocht het eerste team aantreden tegen promovendus RSC Belgisch Park 1. Op papier was dit een gelijkwaardige match. Het begon slecht voor de Pijnackers schakers. Dave Theijn was jarig op de speeldag, gefeliciteerd Dave!, en wilde vooruit spelen. Helaas werd zijn reis naar het verre Scheveningen niet beloond met een heel, of zelfs maar een half, punt. Met zwart verloor hij na een partij met wisselende kansen.
Op de speelavond zelf leek het lang moeizaam te gaan. Halverwege keerde het tij. Kees Dekker wist door een goed getimed kwaliteitsoffer de angel uit de dreigende witte aanval te halen. Snel daarna werd tot remise besloten. Jeroen Kleijn was met zwart heel slecht uit de opening gekomen en dat was in het middenspel niet beter geworden. Met nog weinig tijd voor hem en veel voor zijn tegenstander, schwindelde Jeroen sluw naar een ondekbaar mat.
De stand was daarmee gelijk. Toen was het woord aan de Pijnackers witspelers. Waren die de vorige wedstrijd met vier remises weinig succesvol geweest, nu was dat anders. Wim Kentstra toverde een briljante aanvalszet uit zijn hoge hoed en won fraai. Jan de Graaf won een stuk en na wat tegenspartelen van zijn opponent ook de partij en Michel Hubert won een remise-achtig eindspel. Doordat Rudi de Smit een rustige remise speelde en Aad van Gent in tijdnood een gewonnen eindspel niet wist te verzilveren eindigde de wedstrijd in een verrassend grote 5,5-2,5 overwinning.
We hebben nu al net zoveel punten als vorig jaar aan het eind!

Aad van Gent

1 opmerking:

Anoniem zei

Klasse mannen, zo zien we dat graag. Groeten uit Hong Kong. Jan Aart