zondag 24 april 2011

Scheve Toren 1 grijpt laatste kans

Woensdag 20 april was de negende en laatste ronde van de Promotieklasse. Om niet direct te degraderen moest de trots van Pijnacker in ieder geval zelf winnen en concurrent HSV hooguit gelijkspelen.
Onze jongens gingen goed van start. De tegenstander van Wim Kentstra verwaarloosde zijn ontwikkeling. Wim wist daar wel raad mee, met enkele offers lokte hij de vijandelijke koning naar het midden en zette hem daar mat. Omdat het inmiddels erg goed stond bood Aad van Gent remise aan in een ietsje betere stelling.
Hierna wonnen Dave Theyn, na een thematisch loperoffer op b5 in de Najdorf, Rudi de Smit en Jeroen Kleijn, met zwart, overtuigend. De winst was dus binnen. Dat Wim Bergers en invaller Rob Reiding verloren kon de pret niet meer drukken. Jammer was wel dat Kees Dekker zijn zeer goede stelling na een misrekening nog verloor, waardoor zijn super tpr en score minder spectaculair werden.
Omdat het al veilige Promotie 3 zijn sportieve plicht deed en won van HSV is het Pijnackerse vlaggenschip als achtste geƫindigd. Of dit voldoende is voor lijfsbehoud hangt af van de resultaten van de HSB-teams in de KNSB competitie.

Geen opmerkingen: