zondag 13 maart 2011

Eerste team speelt gelijk

In de voorlaatste ronde mocht de Pijnackerse trots aantreden tegen Promotie 2, de nummer drie van de stand. Eerder was verloren van Promotie 3, maar dit keer wilden we het beter doen.

Als eerste was Wim klaar. In een lange theoretische variant raakte de tegenstander de draad kwijt, kwam minder te staan en verloor ook nog pardoes een stuk. Na 1 uur spelen stonden we met 1-0 voor.

Dat bleef het een tijd, maar toen vielen er twee punten voor de tegenstanders. Dave kwam in een variant waarvan de tegenstander heel goed theoretisch op de hoogte was. Dave moest veel achter het bord vinden, dat kostte veel tijd en Dave kon het in een moeilijk eindspel waarbij nog flink geknokt werd, toch niet bolwerken. 1-1. Aad keek tegen een sterke koningsaanval aan. Hij hield nog lang stand, maar op een gegeven moment brak de tegenstander er toch doorheen, we stonden met 1-2 achter. Jan speelde een modelpartij. Zijn stukken stonden vanuit de opening beter dan die van de tegenstander. Vervolgens wist Jan op een slimme manier een dame tegen 2 stukken te winnen. Het was nog een hele klus om dat te verzilveren, maar net zoals de vorige wedstrijd wist Jan het ook deze keer technisch mooi uit te tikken! 2-2 Rudi en Jeroen eindigde ongeveer tegelijkertijd: Rudi speelde een ingewikkelde maar correcte remise. Jeroen had de hele wedstrijd “iets” maar het was onduidelijk. In zijn tijdnood won hij echter 2 pionnen(!) en kwam in een goed eindspel terecht, wat de tegenstander jammer genoeg wel dicht wist te houden. 3-3 De thriller nadert zijn hoogtepunt. Willem stond lange tijd ietwat minder en Kees had een vervelend pionnetje minder met minder tijd op de klok, maar wel met compensatie voor de pion. Het eindspel begon met een tegenslag. Willem had zich zeer knap onder de druk van zijn tegenstander uitgewerkt en kwam zelfs beter tot gewonnen te staan. Het was allemaal heel onduidelijk, maar in wederzijdse tijdnood ging het toch mis voor Willem, helaas! 3-4. Alle hoop vestigden we op Kees. Met 10 man om zijn bord, een zeer spannend eindspel, waarbij Kees zijn eindspelvaardigheden weer eens demonstreerde. Een zeer knappe overwinning, zijn 7e alweer dit seizoen!! 4-4

Nog steeds is er hoop op lijfsbehoud!

Wim Kentstra

Geen opmerkingen: