zondag 11 maart 2012

Tweede team wint voorlaatste wedstrijd

We zijn er bijna...

Het begint er steeds meer op te lijken: na de mooie 5-3 overwinning op Rijswijk 3 hoeft er nog maar één wedstrijd gewonnen te worden voor het kampioenschap. En tegen het laag geklasseerde WSC 6 moet dat toch kunnen?!
Het was een spannende wedstrijd. De twee remises kwamen al vrij snel. Casper is dit jaar onze remisekoning, en ook in deze partij werd het evenwicht nooit verbroken. Richard kwam slechter uit de opening, maar kon de dreigingen goed keepen, en bereikte een gelijkwaardige stelling. Even later stonden we voor: aan het eerste bord had Henri heel veel tijd gebruikt, maar het was niet voor niets. Het lukte hem, zo op het oog vrij onverwacht, stukwinst bij elkaar te combineren, en zijn tegenstander gaf meteen op.
Even later werd de voorsprong nog wat rianter: Cees had voortdurend een mooie stelling, zijn tegenstander zag iets over het hoofd, en het resultaat was een winnende combinatie. Intussen ging het niet goed met Agus. Hij verloor een stuk, en kreeg daarna geen echte tegenkansen. Verlies dus.
Drie partijen bleven er over. Alle drie zagen er remiseachtig uit, maar het zou heel anders lopen. Arie belandde in een eindspel met elk een toren, ongelijke lopers en drie pionnen. Arie verrekende zich en stond op een bepaald moment verloren. Zijn tegenstander miste ook de beste voortzetting en uiteindelijk had Arie de remise voor het grijpen. Het werd nog meer: zijn tegenstander ging door de klok.
Guus stond steeds behoorlijk, kreeg voordeel met aan de ene kant een ver opgerukte c-pion, en tegelijk aanval op de koningsvleugel. Het sloeg niet echt door, maar zijn tegenstander speelde het eindspel matig, verloor diverse pionnen, en Guus kon tenslotte nog gemakkelijk de winst binnenhalen.
Toen deed de uitslag van de laatste partij er eigenlijk al niet meer toe. Rob stond degelijk, hoefde alleen de stelling gesloten te houden en het moest op zijn minst remise worden. Misschien zat er zelfs nog meer in, want hij had aardig wat meer tijd over. Zijn tegenstander begon razendssnel te spelen, Rob miste een dreiging, en kon een aantal zetten later opgeven.
Zo blijven we bovenaan staan, en dat is een prettig gevoel na twee moeilijke seizoenen. Nu alleen nog even de kroon op het werk zetten...

Richard

Geen opmerkingen: