vrijdag 23 maart 2012

Eerste team verslaat in spannende wedstrijd WSC 2

In de achtste en voorlaatste ronde wachtte het eerste team de verste uitwedstrijd van dit seizoen. De reis bracht ons in Naaldwijk, waar het team van WSC onze tegenstander zou zijn. WSC 2 was in groot degradatiegevaar en speelde met het sterkste team.
Wij hadden één invaller, Wim Bergers. Hij kwam met zwart al snel heel passief te staan. Ondanks dat zijn tegenstander het lang niet op de snelste manier won was de nederlaag onvermijdelijk. De revelatie van dit seizoen, Dave Theijn, toen zijn tegenstander in mindere stelling een vorkje over het hoofd zag. Het volgende Pijnackerse punt kwam van Rudi de Smit. Na drie achtereenvolgende nederlagen, twee voor de competitie en één voor de beker, keerde hij het ij met een fraaie overwinning. Zijn tegenstander stond in wel vier of vijf penningen.
Ook Jan de Graaf had een mindere periode gekend, nu haalde hij een duidelijke plusremise. Jeroen Kleijn kon het met zwart niet bolwerken tegen de speler met de hoogste rating van WSC 2. De derde overwinning kwam van Aad van Gent. Hij kreeg met zwart een aanval over zich heen die er gevaarlijk uitzag maar niet doorsloeg. Na wat verwikkelingen stond hij iets beter toen zijn tegenstander een eigen loperdiagonaal blokkeerde zodat een zwarte vrijpion door kon lopen naar dame.
Het was niet de avond der Wimmen. Ook de tweede Wim, Kentstra, beet in het stof. Dit was zijn eerste nederlaag in zeker twee seizoenen. Na een scherpe opening kreeg zijn tegenstander het loperpaar. Wim kon daar met zijn paarden niet tegenop.
De laatste en beslissende overwinning kwam van kopman Kees Dekker. Na een matige start van het seizoen is hij weer helemaal terug. Tegen een andere Dekker tikte hij een beter eindspel voorbeeldig uit. Eindstand 3,5-4,5. Dit was al weer de vierde nederlaag met die cijfers dit seizoen van onze tegenstanders, die nu 9e staan.

Aad van Gent

Geen opmerkingen: