donderdag 27 oktober 2016

Scheve Toren 1 wint van RSC BP 1

Afgelopen maandag trad het eerste team aan tegen onze angstgegner RSC-BP 1. Na de grote nederlaag tegen WSC 2 in de eerste ronde moest er wat gebeuren
Het werd, zoals altijd deze tegenstander, een spannende, gelijkopgaande wedstrijd.
Topscorer Erik-Jan wist opnieuw vrij snel te winnen. Helaas verloor Sacha snel daarna,en dus weer gelijk (1-1).
Dave had in de opening een stuk geofferd, voor ontwikkelingsvoorsprong en de zwarte velden, helemaal correct is het waarschijnlijk niet, maar Dave's moed werd beloond, want zijn tegenstander kon de problemen niet oplossen en liet zich mat zetten.
Rudi kwam slecht uit de opening, zowel qua stelling als qua tijd. Veel kansen heeft hij daarna niet meer gehad en dus weer gelijk.
Michel stond de hele partij iets beter. In een remise-achtig toreneindspel maakte zijn tegenstander een elementaire fout en kon gelijk opgeven.
Kees had in de opening een pion geofferd, helaas was er geen compensatie. Heel de partij stond hij slecht tot vlak voor het einde toen hij pardoes had kunnen winnen.
Helaas zag hij het niet en verloor vrijwel meteen, weer gelijk (3-3)
Aad had na de opening het initiatief op de damevleugel, zijn tegenstander kon alleen verdedigen. Toen in het middenspel de b-lijn opening kon Aad taktisch profiteren van de passieve stand van de witte stukken. De stand was nu dus 3-4.
Alleen Jeroen was nu nog bezig. Na een partij waren de kansen diverse gewisseld waren, bleef Jeroen een stuk voor. In het belang van team en gezien de beperkte tijd gaf Jeroen remise! Eindstand dus 3,5-4,5 in Pijnackers voordeel.

Aad van Gent

Geen opmerkingen: