donderdag 27 oktober 2016

Scheve Toren dwingt verlenging af in KNSB bekertoernooi

Vorig seizoen had de Scheve Toren de HSB-beker gewonnen. Behalve eeuwig durende roem en de wisselbeker, gaf deze winst ook recht op deelname aan de KNSB-beker.
Onze helden moesten het in de eerste ronde opnemen tegen Leiderdorp, dat met een team opkwam met gemiddeld precies 200 Elo-punten meer.
Helaas was Leiderdorp een maatje te groot. Weliswaar werd in de reguliere speeltijd een gelijke stand bereikt (2-2),
maar in de verlenging waren de Leidenaren te sterk (0,5-3,5). Kees had in de normale partij al snel voor een voorsprong gezorgd.
Zijn tegenstander dacht goede kansen te krijgen door een toren en twee stukken voor de dame te geven, maar hij overzag daarbij een volgend dodelijk stukoffer met snel mat.
In de overige partijen leken de tegenstanders hun ratingvoordeel te gelde te brengen. Sascha en Michel werden langzaam weggedrukt (1-2) en ook Rudi keek lange tijd tegen een hopeloze stelling aan.
Bovendien had Rudi nog slechts enkele seconden bedenktijd over en zijn opponent nog meer dan een uur.
Deze liet zich echter meeslepen in Rudi's haastige tempo en liet zich pardoes matzetten! In de beslissende vluggertjes met 3 (!) minuten per partij bleken we helaas kansloos. Alleen Rudi zorgde nog voor een remise.

Geen opmerkingen: