vrijdag 14 maart 2014

Jeugdteam met toekomst

Scheve Toren 3 klimt stapje voor stapje uit het dal, en heeft nu twee mooie overwinningen geboekt. Een paar weken geleden begon de ommekeer tegen Rijswijk 6. De winstpartijen kwamen van Matthieu, Stijn en Luc. Teije speelde remise, waardoor de nederlagen aan de hoogste borden (Richard en Ivo) meer dan gecompenseerd werden. Uitslag: 3,5-2,5.
Afgelopen dinsdag waren we in Zoetermeer om Promotie 7 (ook een jeugdteam) te bestrijden. Hoewel we maar met vijf man aantraden (de huiswerkweek zat dwars) ging het buitengewoon voorspoedig. Ward won razendsnel, terwijl Matthieu bijna even snel zijn koning moest omleggen.
Daarna duurde het even totdat Richard won door een aanval op de koningsvleugel die zijn tegenstander te machtig was. Ivo en zijn tegenstander hadden over en weer aanvalskansen, maar Ivo trok overtuigend aan het langste eind. De partij van Marijke duurde het langst, maar dat kwam vooral doordat haar tegenstander niet van opgeven wist, en doorging tot hij mat gezet werd in een al lang verloren stelling. Een mooie 4-2 overwinning.
Conclusie: van de drie teams van de Scheve Toren heeft dit team vast de meeste toekomst!

Richard Klijnsma

Geen opmerkingen: