vrijdag 21 maart 2014

Scheve Toren verliest de voorlaatste partij tegen DD5. Daarmee is degradatie een feit

Dit keer was er een groot probleem om op volle sterkte aan te treden. Uiteindelijk werden 3 spelers van het derde geronseld en daarmee was het team in ieder geval compleet. Het verloop van de wedstrijd was weinig hoopvol: Wil en Ivo verloren snel en Gijs aan het eerste bord moest na een degelijke partij in remise berusten. Gelukkig liep het aan mijn bord wat beter en kon ik na pionwinst de partij incasseren. Vervolgens verloren Rob en later ook Richard en was de wedstrijd en degradatie in feite beslist.
Toch waren er nog 2 spannende partijen van Agus en Gerard bezig. Agus won op een mooie manier door de tegenstander een vergiftigde pion te laten nemen en het goed af te ronden. De laatste partij van Gerard was ook reuze spannend: Gerard offerde in een spannende wat mindere stand een kwaliteit. Na enige schermutselingen stond hij vrijwel verloren, maar toen bij toverslag was het mat in een.
We hebben ons best gedaan, maar de tegenstand in de eerste klasse was dit keer te groot. Volgend jaar in de tweede klasse zal het wel beter gaan.

De teamleider Wim Bergers

Geen opmerkingen: