vrijdag 15 november 2013

Derde team haalt eerste punt binnen!

Na twee wedstrijden stond het jeugdteam van Scheve Toren onderaan de ranglijst met 0 punten.
Gebrand op een overwinning togen zij met z’n vijven naar het Westland (1-0). Aan het eerste bord speelde Richard een solide partij en haalde verdiend het eerste punt (1-1).
Ook Matthieu aan bord 4 wist zijn tegenspeler na een mooie combinatie uit te schakelen (1-2).
De topscorer Stijn raakte in de opening een stuk kwijt. Hij bleef stug verdedigen, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven (2-2).
De partij van Wil ging alle kanten op. Hij gaf ten koste van zijn stelling twee pionnen tegen een stuk en kwam daardoor beter te staan. Vervolgens gaf hij te makkelijk zijn stuk weg en stond achter. Wat zetten later stond hij weer iets beter met kansen op remise maar koos de verkeerde voortzetting en verloor (3-2).
De partij van Ivo duurde het langst. Zijn blinde tegenstander wist de stelling lange tijd goed gesloten te houden, maar liet in het middenspel toch een gaatje open. Ivo maakte meteen gebruik van deze mogelijkheid en nadat hij langzaam het gaatje groter had gemaakt, beƫindigde hij de partij met een mooie aanvalscombinatie (3-3).
Al doende eindigde de wedstrijd in een remise. Het aantal bordpunten werd verdrievoudigd en het eerste wedstrijdpunt is binnen.
Wil Boonman

Geen opmerkingen: