donderdag 3 oktober 2013

Ongelukkige seizoensstart van derde team

Vol goede moed ging Scheve Toren 3 naar het Belgisch wijkje in Den Haag. Helaas kwamen zij van een koude kermis thuis.
Wil ging in een Spaanse opening al vroeg in de fout en dat kostte een stuk. Hij bleef nog lang spartelen maar kon niet aan de nederlaag ontkomen. (0-1). Op de borden van de jeugdspelers zag het er het eerste uur heel veelbelovend uit. Ivo, Matthieu en Stijn hadden een betere stelling met druk op de tegenstander. Marijke stond twee pionnen voor, maar haar dame zat in het nauw. Luc stond toen een stuk achter en verloor de partij. (0-2)
Toen begon het tweede uur en de ervaring in partijen spelen op late uurtjes kreeg de overhand. Zowel Ivo als Matthieu en Stijn grepen mis. Ivo en Matthieu kwamen te ver achter voor een remise (0-4), maar Stijn had nog een kansje. Marijke had haar dame bevrijd ten koste van een paard tegen twee pionnen. Ze stond totaal gewonnen, maar in tijdnood (! ja dat blijkt te kunnen)deed ze zo ongeveer de enige zet die verloor. (0-5).
Stijn kreeg nog de kans op een remise en greep die met beide handen aan (0,5-5,5). De eer gered viir en door de jeugd. Volgende keer proberen we opnieuw tot winst te komen, maar deze ervaring telt -in ieder geval voor de jeugd- mee.
Wil Boonman

Geen opmerkingen: