woensdag 30 januari 2013

Eerste team wint van Promotie 2

Na de nederlaag in de vorige ronde tegen SHTV2 moest er nu uit gewonnen worden tegen Promotie 2. Bij een nederlaag zou het degradatiespook zich nadrukkelijk aandienen.
De avond begon goed, Aad van Gent won al snel. Rudi de Smit was de volgende die een punt binnenhaalde. Hij won, ook al met zwart, zeer fraai en scherp rekenend. Het derde punt werd door Michel Hubert binnengehaald die een aanval bekroond zag met mat of damewinst.
Een grote overwinning leek in het verschiet te liggen, maar de machine stokte. Gijs van Dongen verloor een gelijkstaand eindspel. Wim Kentstra had in een scherpe Siciliaan een pion gewonnen. In tijdnood kreeg zijn tegenstander aanval en die benutte zijn kansen goed. Jeroen Kleijn gaf een stuk weg in goede positie. Kees Dekker kwam niet verder dan een half punt. De stand was nu 3,5-3,5 en alles hing af van de partij van Dave Theijn.
In een zeer ingewikkelde partij hadden beide spelers veel tijd verbruikt. Dave stond wat minder, maar met een mooie torenzet keerde de kansen. Op een gegeven moment had Dave nog 1 seconden. Gelukkig kreeg hij door het Fisher-tempo er weer 10 seconden bij. Uiteindelijk ging zijn tegenstander in verloren stelling door zijn vlag.
Eindstand 3,5-4,5 en we staan weer in de middenmoot.
Aad van Gent

Geen opmerkingen: