zaterdag 17 december 2011

Scheve Toren bekert verder

Scheve Toren heeft de kwartfinale van de HSB beker bereikt. Vrijdag werd aangetreden tegen Promotie, de winnaar van vorig jaar. Het werd een spannende en sportieve strijd.
De tegenstander van Jeroen Kleijn zette het met zwart scherp op. Toen Jeroen een goede kans miste kwam hij moeilijkheden waar hij niet meer uitkwam. Na een opening waarin een paard van wit aan de rand beland was, wist de witte tegenstander van Rudi de Smit geen plan te verzinnen. Rudi wél en hij walste langzaam maar zeker over zijn opponent heen. Aad van Gent had inmiddels met zwart remise gespeeld na een partij waarin hij vrijwel de hele partij beter had gestaan, maar nooit gewonnen.
De beslissing moest komen uit de partij van Dave Theijn. Dave had met wit zijn tegenstander flink in de tang en leek te gaan winnen. In tijdnood miste hij iets en opeens was remise het hoogst haalbare. Wedstrijdleider Jan de Graaf ging al op zoek naar het reglement voor het uitvluggeren, toen Dave's tegenstander pardoes de witte c-pion promoveerde.
Eindstand 2,5-1,5 en op naar de kwartfinale!

Geen opmerkingen: