zondag 16 februari 2014

Scheve Toren 1 neemt revanche voor nederlaag in Beker

De thuiswedstrijd tegen Promotie 2 was om twee redenen belangrijk. Allereerst omdat een overwinning klassebehoud twee ronden voor het eind van de competitie zeker zou stellen. Zeker zo belangrijk was de mogelijkheid om revanche te nemen voor de uitnederlaag in de HSB-Beker.
Het team begon dank ook zonder invallers en zeer gemotiveerd. Al snel zag het er goed uit.
Dave won vlot met zwart. Dit goede werk werd teniet gedaan door een bijna even snelle nederlaag van Aad. Gelukkig stonden Rudi, Michel en Jeroen heel goed.
Rudi won overtuigend in een koningsaanval, Michel had twee pionnen meer, maar zijn tegenstander had een gevaarlijke vrijpion. Michel wist die te veroveren, waarna zijn stukken een beetje in de knoop stonden. Die knoop wist hij te ontwarren en daarmee te winnen. Wim en Erik speelden beide remise in partijen waar niet al veel gebeurde. De stand was inmiddels 4-2. Jeroen kon toen met een paardzet winnen, maar hij speelde iets anders dat er ook goed leek uit te zien. Helaas liet dat een fraaie eeuwig schaak combinatie toe die zijn tegenstander ook zag. Hiermee was de winst binnen. De nederlaag van Kees was dus alleen voor de bordpunten van belang.
Eindstand 4,5 -2,5 en een goede klassering

Geen opmerkingen: