woensdag 16 februari 2011

Scheve Toren 1 haalt eerste overwinning

Na een ongelukkige nederlaag tegen het sterke DD2 en de overwinning voor de beker tegen WSC is nu eindelijk de eerste overwinning van het seizoen in de Promotieklasse binnen.
Uit tegen HSV begon het niet zo goed, Wim Bergers verloor zijn partij. De tegenstander van Aad van Gent ruilde met wit alle lichte stukken af en bood remise aan. Aad sloeg dit af kwam nog heel ver, maar remise was het resultaat. Het eerste volle punt werd binnengebracht door Dave Theijn. In een scherpe partij rekende hij dieper dan zijn tegenstander. Dave won materiaal en de partij. Rudi de Smit kwam met zwart ondanks een betere stelling er niet doorheen, remise dus. Door een overwinning van Wim Kentstra kwamen we voor. Wim won in de opening een pion, maar zijn tegenstander kreeg veel compensatie. Toen die vervolgens veel tijd ging verliezen om de pion terug te winnen kreeg Wim het initiatief en zette dit fraai om in winst.
De tegenstander van topscorer Kees Dekker koos een opening waarin je een slechte structuur voor lief in ruil voor actief spel. Die slechte structuur bleef, maar het actieve spel was snel verdwenen. Kees won een kwaliteit, gaf die even weer terug voor een paar sterke vrijpionnen. Zijn tegenstander speelde nog lang, maar het resultaat stond vast. Helaas gaf Jeroen Kleijn in tijdnood zijn dame weg op een moment dat had hij zeker nog remise kunnen maken. Een groot deel van de partij stond hij huizenhoog gewonnen. Het eindresultaat lag in handen van Jan de Graaf.
Jan stond lange tijd wat minder, maar toen zijn tegenstander een paard op c6 toeliet kreeg Jan een doorslaande aanval. Eindresultaat 3-5.

Geen opmerkingen: