zaterdag 21 november 2009

Scheve Toren 1 verliest van DD 2

Ook de tweede wedstrijd bracht ons vlaggenschip geen winst. Tegen het sterke DD2, vorig jaar nipt gedegradeerd uit de landelijke competitie, ging het wel een stuk beter dan in de eerste wedstrijd.
Aad peelde met zwart een snelle remise. Alle stukken werden geruild en er bleef niets te spelen over. Toen enige tijd niets, maar daarna volgden er vier nullen en was de wedstrijd beslist.
Jeroen en Jan verloren kansloos, maar Wim en Hans speelden een spannende partij, waarin het net niet lukte.
De overige drie rechtten hun rug en wisten de Pijnackerse eer hoog te houden. Kees stond een pion achter en op de damevleugel verloren. Bovendien had hij wel heel weinig tijd. Gelukkig wist hij op koningsvleugel zoveel dreigingen te maken dat zijn tegenstander in zetherhaling moest berusten.
Rudi stond na de opening minder, maar wist in het middenspel in het voordeel te komen. In een eindspel met ongelijke lopers stond Rudi gewonnen, maar helaas maakte één onnauwkeurige zet een eind aan de pret, ook remise dus.
Tot dan toe hadden wij dit seizoen nog geen partij gewonnen. Dave bracht daar verandering in. Met zwart speelde hij een goede partij. Hij wist een eindspel met loperpaar en drie pionnen tegen toren en twee pionnen te winnen.
Eindstand dus 5,5-2,5.

Geen opmerkingen: