zaterdag 23 maart 2019

Scheve Toren speelt na thriller 4-4 gelijk tegen Schaakhuis 1

Afgelopen vrijdag mocht ons eerste team thuis aantreden tegen Schaakhuis 1. Bij een nederlaag was degradatie onvermijdelijk, aan de slag dus!
De wedstrijd was nog maar net begonnen of Michel had een punt binnen in negentien zetten via een fraaie dubbele aanval.
Dave voegde daar een halfje aan toe. Hij had vroeg in de opening een pion geofferd voor aanval. Zijn tegenstander verdedigde zich hardnekkig, zodat Dave genoegen moest nemen met eeuwig schaak.
Hierna veranderde de stand een hele tijd niet. Rudi verloor van zijn angstgegner Mike Hoogland, hoewel hij lange tijd goed stand hield.
Erik-Jan maakte in iets mindere stand een fout waardoor het gelijk afgelopen was. Kees had te veel tijd gebruikt nadat hij in de opening een pion geofferd had, ook voor hem een nul. De stand was nu 1,5 - 3,5
Sascha had in zijn partij tegen de sterke Liem (2131) een groot ruimteoverwicht. Nadat zijn tegenstander niet van een fout van Sascha profiteerde, wist de koploper in de interne competitie fraai het punt binnen te halen.
Jeroen had in het vroege middenspel een stuk geofferd voor drie pionnen en aanval. Hij wist dit fraai om te zetten in een punt. Zo blijft Jeroen topscorer van ons team. De stand was nu weer gelijk 3,5 - 3,5
Alleen Aad was nu nog bezig. Hij had in middenspel met zwart de dame gewonnen tegen toren, loper en pion. De witte stukken werkte echter goed samen en wit kwam geleidelijk in het voordeel. De partij mondde uit in zeeslang van ongeveer 130 zetten, waarbij wit steeds weinig tijd om zijn voordeel om te zetten in winst. Uiteindelijk werd tot remise besloten. De uitslag was dus 4 - 4 en er is nog hoop.

Aad van Gent

Geen opmerkingen: