vrijdag 29 september 2017

Scheve Toren 2 begint seizoen met ruime overwinning tegen Rijswijk 4

Rijswijk 4-Scheve toren 2 (2,5-5,5)
De afgelopen jaren heb ik zelf nooit goede resultaten gehaald tegen Rijswijk en voor de start van de wedstrijd werd door onze tegenstanders ook nog de uitslag van afgelopen jaar (6,5-1,5) aangegeven. Alle redenen om te laten zien dat het ook anders kon.
Parkeren was wat lastig want ook de laatste beetjes onbetaald parkeren waren zover ik begreep ook voorzien van een prachtige parkeermeter. Toch zaten we allemaal tijdig aan het bord en was het enkel nog even wachten op de wedstrijdleider.
Agus op bord 4 zag snel in de partij een vorkmogelijkheid en won daardoor een kwaliteit. Nog voor 21.30 uur was het 0-1. Ikzelf volgde niet veel later door een stuk te winnen. Na 17 zetten gaf de tegenstander op. 0-2.
Sam op bord 3 stond een pionnetje voor en de andere partijen lieten nog even op zich wachten. De 0-3 was van Sam die inmiddels zijn twee pionnen voor keurig had uitgebouwd naar een onmogelijke positie van zijn tegenstander. We begonnen er plezier in te krijgen.
Geen enkel bord stond slecht. Rob volgde ook na een mooi stukwinst met 0-4. Zijn tegenstander ging nog wel even door naar het stukachterstand maar Rob liet zien dat hij de partij echt niet meer zou afgeven.
Gerard stond gelijk maar wel flink achter in tijd. Wim had eerder al remise aangeboden (niet aangenomen) en naar mijn idee was het op dat moment ook wel gelijk. Casper op bord 2 had ook een gelijke stelling met een gering initiatief op de koningsstelling.
Cees had gedurende de partij een aantal pionnen weten te snoepen en rond 22.30 uur had hij de eer om de overwinning voor de Scheve toren naar zich toe te trekken 0-5!
Mooie partij waar Cees vanuit de opening flink wat ruimte kreeg op de damevleugel en dat gedurende de partij ook verzilverde. Daarna ben ik naar huis gegaan omdat het ivm school voor Sam een beetje te laat zou worden. Een prima rit waar we allen konden napraten over ons gewonnen punt ;-) Volgend vanuit de HSB site
Casper speelde remise. Helaas trokken dit keer Wim en Gerard aan het kortste eind. Wel een sportieve revanche. Benieuwd hoe het volgend seizoen zal gaan?!

Gijs van Dongen

1 opmerking:

Sascha Ottenhof zei

Fantastisch resultaat!!