vrijdag 27 maart 2015

Scheve Toren 1 sluit seizoen af met overwinning op Botwinnik 1

Vol goede moed toog het eerste team van de Scheve Toren naar Zoetermeer om de degens te gaan kruisen met Botwinnik 1.
De 6,5 - 1,5 van vorig seizoen smaakte naar meer, al zouden er deze keer geen oliebollen zijn.
Al snel werd duidelijk dat de afwezigheid van de oliebollen invloed zou krijgen op het resultaat.
Alle partijen gingen gelijk op en waren spannend. Dave was als eerste klaar, hij overzag een tussenschaakje waarna hij een stuk verloor.
Kees compenseerde dat. In het vroege middenspel had hij een stuk tegen drie pionnen gekregen, maar dat was verre van duidelijk. Toen de dame van de tegenstander haar gemaal in de steek liet om op avontuur te gaan op de damevleugel, kon Kees een beslissende koningsaanval inzetten.
Rudi had met zwart al zijn stukken op de onderste drie rijen staan. Zijn tegenstander zette zijn ruimteoverwicht om in een aanval op beide vleugels en dat was teveel voor de zwarte stelling.
Inmiddels had Michel een dame tegen Loper en Toren gekregen, maar de vijandelijke stukken waren actief en winst leek er niet direct in te zitten.
Uit het ogenschijnlijke niets wist Michel een fraai mat op het bord te krijgen.
Wim speelde tegen een oude bekende en kreeg een opening die ze al eerder op het bord hadden gehad.
Wim week als eerste af met een scherpe, minder bekende, voortzetting. Na lang denken offerde de tegenstander een stuk. Toen Wim onlangs lang nadenken niet goed reageerde, was het snel uit.
De partij van Aad ging lang gelijk op. In de tijdnood fase greep zijn tegenstander mis en moest een kwaliteit inleveren zonder enige compensatie. Hierna ging het snel.
De tegenstander van Erik-Jan werd in de opening met zwart wat te vroeg actief. Erik-Jan profiteerde daar goed van. Daarna liet hij zijn tegenstander weer in partij komen om tenslotte toch toe te slaan.
Erik-Jan heeft een aan het zware eerste bord met 5 uit 8 en een TPR van 2098 een heel goed seizoen gespeeld.
We stonden dus met 4-3 voor, reden voor Jeroen om remise aan te bieden in wat betere stand.
Zijn tegenstander dacht een tijdje, maar kwam tot de conclusie dat doorspelen alleen voor hem risico's zou bieden en ging akkoord.
Eindstand dus 3,5-4,5. Als team hebben we 9 punten uit 8 gehaald en dus een redelijk goed seizoen gedraaid.

Aad van Gent

Geen opmerkingen: